Målgrupp (årskurs 7-9)

Krock

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Lydia kär i världens svartsjukaste kille? Är Jakob homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Max blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röstar och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med sig själv, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill lyfta samtalet kring konflikternas funktioner. Elever i åk 7–9 ges möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar.Skapande skola

Till föreställningen går det att beställa workshops. Med teater som medel får eleverna bearbeta verkliga konfliktsituationer och undersöka olika vägar för konflikthantering. Fokus ligger också på att uppmuntra till att inkludera och finna positiva exempel. Vi arbetar även med gestaltningsövningar, samarbete, värderingsövningar och reflektion. Läs mer här

Bokningsförfrågan

Konstnärligt team

Regissör: Johan Bössman
Manusförfattare: Johan Bössman i samarbete med ensemblen
Ljusdesign: Lina Benneth
Ljuddesign: Fredrik Söderberg
Scenografi/Kostymdesign: Caroline Romare
Producent: Erika Blix
Marknadsföring: Malin Tell
Foto: José Figueroa

Bra att veta

Speltid: 60 min
Max antal publik: 100 personer/föreställning
Spelyta/takhöjd: 6×6 m/3 m
Elkrav: 220 V
Ljus/Ljud: Vi tar med eget
Mörkläggning: Ja
Byggtid/Rivtid: 2,5 h/ 1 h
Bärhjälp: Ja