Inför ditt teaterbesök

Vad roligt att ni ska se någon av våra föreställningar! Vi hälsar er varmt välkomna till vår scen på Pipersgatan 4 i Stockholm eller till någon av våra turnéföreställningar runt om i landet.

För dig som lärare är det viktigt att tänka på att ert besök hos oss kanske är det allra första teaterbesöket för några av dina elever. Det är viktigt att förbereda dem på att det är stor skillnad mellan teater och film. Teater är en liveupplevelse och det som händer i salongen påverkar det som händer på scenen. För dem som har mobiltelefoner med sig är det viktigt att stänga av dem helt eller ställa in dem på flygplansläge då de annars stör tekniken som vi använder oss av i föreställningarna.

För er som ska besöka oss på Pipersgatan 4

Något som ni kommer att märka direkt när ni kommer innanför dörren till vår teater är hur liten och intim den är. Här trivs man.

När ni kommer till teatern blir ni välkomnade av våra teatervärdar som tar hand om era ytterkläder och hänger in dem i garderoben. På grund av regler från Brandskyddsmyndigheten ber vi alla i publiken att hänga av sig sin jacka och större väskor. Garderoben är alltid bemannad och vi låser dörrarna när du gått in i salongen för att se föreställningen.

I foajén finns två toaletter.

Tillgänglighet

Teater De Vills föreställningar ska vara tillgängliga för alla och vi vill att alla ska känna sig välkomna och få en fin teaterupplevelse. Lokalen har tillgänglighetsanpassad toalett (tack vare stöd från Sthlms stad). Hela vägen in till salongen är tillgänglig, med trappa i foajén som lätt görs om till rullstolshiss och ramp ner till scenen.

Matsäck

En del förskolor och skolor vill äta matsäck i samband med att de ser föreställning hos oss. Det går för det mesta utmärkt. Man ska dock vara medveten om att vår foajé är liten och att det inte finns stolar och bord till alla. Det brukar de flesta lösa med picknick på golvet. Vi är tacksamma om ni säger till i förväg om ni tänkt äta matsäck i foajén för ibland har vi tätt mellan föreställningarna och måste släppa in ny publik i foajén.

Hjälpmedel

Vi har lite hjälpmedel att låna ut under föreställningen om behov finns. Vi har t.ex. hörselkåpor om någon tycker att ljudet blir för högt. Vi har även stressbollar och liknande för den som behöver.