Medarbetare2019-03-21T14:50:51+00:00

Medarbetare

Johan Bössman
Teaterchef/Konstnärlig ledare

Masterutbildning i Regi vid Stockholms Dramatiska högskola. Skådespelarutbildning vid Teaterhögskolan i Stockholm (avancerad nivå), Scenstudion, Kulturama samt självlärd via yrkesutövning.

Grundade Teater De Vill 1996 och har sedan dess arbetat som skådespelare, regissör, dramatiker, pedagog, teaterchef och konstnärlig ledare. Han har spelat på scener som Galeasen, Riksteatern, Stadsteatern, Scenen Pipersgatan 4 och gjort större roller i ett 30-tal uppsättningar. Han har också skrivit manus och regisserat ett stort antal av Teater De Vills pjäser. Inte minst succépjäserna När solen går i moln, Vapenhuset och En lek i kärlek. Har även anlitats av andra teatrar och uppdragsgivare för att regissera pjäser, konserter, mm.

Johan är också utbildad/auktoriserad dramapedagog (Gävle högskola, RAD) och arbetar mycket med att utbilda Teater De Vills skådespelare samt att ta fram kurser, workshops, och liknande. Har också arbetat som teaterlärare och gett kurser i teater och skådespeleri i olika sammanhang. Satt i Teatercentrums nationella styrelse mellan 2009-2017. Arbetet där inriktades på mångfald, avtalsfrågor, kompetensutveckling, organisationsutveckling, kulturpolitik och att stärka de fria teatrarna i arbetsgivarrollen.

Är just nu aktuell som dramatiker och regissör i Teater De Vills ungdomspjäs Seek and Hide och som föredragshållare.

Veronica Wollmén
Producent

Har en examen i företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring och organisation från Uppsala universitet och har därefter läst kurser i ledarskap samt marknadskommunikation på Stockholms dramatiska högskola. Har arbetat med teater i Kiruna (producent) och suttit som styrelseledamot i Kiruna amatörteaterförening. Veronica är försteproducent på Teater De Vill sedan januari 2015.

Malin Tell
Marknadsförare

Skådespelare

Jakob Olausson
Skådespelare

Medverkar i Aisha

Utbildad på mimskådespelarprogrammet, Stockholms dramatiska högskola (2014-2017). Under sista terminen på STDH spelade han Iwona på Teater Tribunalen samt slutproduktionen Frozen solus på Dansens hus. Under hösten 2018 och våren 2019 medverkade Jakob i Dracula på Kungliga Operan.

Cecilia Säverman
Skådespelare

Medverkar i Mitt och ditt och mitt

Utbildad på bl.a. Stockholms dramatiska högskola – magisterexamen 2014 med inriktning “Att gestalta med sång och språk”. Cecilia har bl.a. medverkat i Punkmusikalen på Södra Teatern, Psykomania på Pygméteatern och Romeo och Romeo på Brunnsgatan 4 (gästspel). Är även med och driver frigruppen Teater Kaleido samt Gycklargruppen Hyckel, i vilka hon jobbar mycket med sång, musik, dans, akrobatik, och improvisation. Har tidigare medverkat i Teater De Vills Ankarbarnet, Identitet Elev, Seek and Hide och är nu aktuell i Mitt och ditt och mitt.

Maria Alm Norell
Skådespelare

Medverkar i Mitt och ditt och mitt

Utbildad på Teaterhögskolan i Luleå (2003-2007). Hon har bl.a. spelat i Jösses flickor-Återkomsten på Stockholms Stadsteater, Trettondagsafton, Den girige och En fröjdefull jul på Borås Stadsteater. Inom Tv och film har hon synts i Livet i Fagervik, Wallander, Ond tro mm. Hon har tidigare spelat i Teater De Vills föreställningar Ankarbarnet och En lektion i kärlek.

Alica Tserkovnaja
Skådespelare

Medverkar i Aisha

Utbildad vid mimskådespelarprogrammet, Stockholms Dramatiska högskola (2014-2017). Alica har tidigare medverkat i Iwona på Teater Tribunalen, Frozen Souls på Dansens hus, samt i Osynliga Teaterns Nattövningar.
Peter Åström
Skådespelare

Medverkar i Seek and Hide

Peter är utbildad mimskådespelare vid Stockholms dramatiska högskola och har sedan examen 2015 jobbat på Västanå Teater, Norrbottensteatern och med flera Stockholmsbaserade frigrupper. Han har också filmat och gjorde en av huvudrollerna i långfilmen ”Uppsalakidnappningen” som gick på svenska biografer hösten 2018.

Han driver scenkonstkollektivet Klassen tillsammans med klasskamrater från teaterhögskolan. Deras föreställning ”Möta hösten tillsammans?” i regi av Anna Vnuk spelades på turné 2015-2016 och gästade scener som Parkteatern och Stora teatern i Göteborg samt flera sommarscener i södra Sverige och Norge. De sitter nu i startgroparna för nya projekt.

Isabelle Boström
Skådespelare

Medverkar i Seek and Hide

Utbildad vid mimskådespelarprogrammet, Stockholms Dramatiska högskola (2014-2017). Hon har också gått teaterlinjen på Fridhems folkhögskola. När Isabelle inte står på någon scen i Sverige är hon kanske på en spännande turné med Clowner utan gränser. Tidigare har Isabelle arbetat på Regionteatern Blekinge Kronoberg med föreställningen Mirabell och Astrakan. I Stockholm har hon synts på Teater Tribunalen med clownföreställningen IWONA och på Dansens hus med föreställningen Frozen Souls.

Katarina Krogh
Skådespelare

Medverkar i Hej Hyper

Utbildad vid Fridhems Folkhögskola och Teaterhögskolan i Stockholm (2012-2015). Efter utbildningen arbetade hon med den prisbelönte föreställningen Möta Hösten Tillsammans? i regi av Anna Vnuk. Hon arbetade sedan på Turteatern i föreställningarna Dinosauria och Politiska snuskbarn – i tredje andens tarm av Nils Poletti och i BRITNEY av Py Huss-Wallin. Hon har även medverkat i Satans Demokrati av Jimmy Meurling & Py Huss-Wallin, Västanå Teaters uppsättning Lomjansguten och Circonovas uppsättning Orka Drömma i regi av Paula McManus. Det senaste året har hon spelat i föreställningen Räven i den kolsvarta natten på Teater Pero och är nu aktuell i Hej Hyper.

Övrig konstnärlig personal

Sara Kander
Scenograf, kostymdesigner
Seek and Hide

Scenograf, kostymtecknare, maskmakare och illustratör. Sitter i den konstnärliga ledningsgruppen för Pantomimteatern, där hon också jobbat som fast scenograf sedan 1995. Övriga uppdragsgivare är bla. Teater Barbara, Mittiprickteatern, Teater Fenix, 4e teatern, Jämtlands läns musik och teater-Norr Estrad. Har även jobbat med ett flertal produktioner i Norge med de samiska teatrarna Åarjelsaemien teatere (Mo i Rana) samt på Beaivváš Sámi Našunálateáhter (Kautokeino).

Ebba Forstenberg
Scenograf, kostymdesigner

Mitt och ditt och mitt

Ebba Forstenberg är scenograf och kostymdesigner, utbildad på Stockholms dramatiska högskola. Hon har arbetat med föreställningar på Stockholms stadsteater Skärholmen, Teater Tribunalen, Teater Mutation, Ensemble Flatterie och Barnens underjordiska scen. Ebba har också en examen i filmscenografi från LTU, och har arbetat med många film- och tv-produktioner. Hon ingår i Hybris scenkonstkollektiv som gör interaktiv scenkonst för barn och unga.

Anders Duus
Dramatiker

Mitt och ditt och mitt

Utbildad vid Dramatiska institutets dramatikerlinje 2000-04. Han har även läst Nordiska folkhögskolans teckenspråkslinje. Som en av två husdramatiker på Riksteaterns Unga Riks skrev han pjäserna Nu är du Gud igen, Apberget och Carl Philips längtan. För Riksteatern har han också skrivit Vaknätter och Allt ska bort i samproduktion med Teater Västernorrland. Allt ska bort bjöds, i hård internationell konkurrens, in till den prestigefyllda Stückemarkt på Theatertreffen i Berlin, 2006. För Riksteaterns Tyst Teater skrev han Världens största fest, jubileumsföreställningen Odyssén och Nattgäster baserad på insamlade berättelser från döva i Sverige och Norge. För andra teatrar – Dramaten, Ung Scen/Öst med flera – han han skrivit bland annat Flyktbilen, Måndag är fiskbulledag, Där tågen aldrig stannar och Zombievänner. Hans dramatik har också spelats i bland annat Norge, Tyskland, Ryssland och Ungern. Anders tilldelades 2004 Colombinepriset och han deltog samma år i Royal Courts International Residency i London. 2006 fick han Henning Mankell-stipendiet och Riksteaterstipendium. Sedan 2007 arbetar Anders Duus som dramaturg på Riksteatern.

Camilla Lindén
Animatör
Aisha

Utbildad vid kandidatutbildningen Berättande Animerad Film på Stockholms Dramatiska högskola 2014-2017. Efter gymnasieprogram med inriktning foto och video följde studier på Norra Konstskolan och Nyckelviksskolan under 2002-2004. Camilla utbildade sig sedan till socionom på Stockholms universitet och har sedan 2008 arbetat med ungdomar med psykosocial problematik på HVB-hem. I behandlingsarbetet har Camilla använt bild som terapeutisk och pedagogisk aktivitet. I bilder kan ens inre bli tydligare och därför lättare att tala om, vilket kan göra tankar och känslor mer begripliga och mindre skrämmande. Camilla ser bilden som ett lekområde där allt blir möjligt och den som håller pennan styr. Denna makt blir än tydligare i animation, där parallella fantasivärldar kan göras helt trovärdiga för betraktaren. Camilla har tidigare gjort animationerna till Stoneface/Duckface på Teater De Vill samt animerat trailers för både Stoneface/Duckface och Aisha.

Emma Broström
Dramatiker

Aisha, Hej Hyper

Emma Broström är dramatiker och manusförfattare (utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, IHTV och Stdh) med ett trettiotal pjäser både för unga och vuxna bakom sig. Hon har skrivit för bl.a Stockholm Stadsteater, Radioteatern, Malmö Stadsteater, Backa teater, Folkteatern Göteborg och Teater Västmanland bara för att nämna några. Emma arbetar även som dramaturg. Flera av henne föreställningar har blivit uttagna till teaterbiennalen. Filmen Flocken som hon skrivit manus till vann Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Emma har tidigare skrivit Stonface/Duckface för Teater De Vill.

Robert Jelinek
Regissör

Aisha

Utbildad vid Stockholm dramatiska högskola, Broby grafiska manusutbildning, Biskops Arnös manusutbildning, Stockholms Universitet, Skara skolscen, Scenstudion, Teaterhögskolan (fortbildning), mm. Har arbetat som regissör, dramatiker och skådespelare sedan 20 år tillbaka. Robert har bland annat arbetat åt Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Västerbottensteatern, Smålands Musik och Teater, Sörmlands Musik, Teater I och Aliasteatern med flera. Som skådespelare har Robert hunnit med att medverka i en mängd teater, filmer och tv-serier.

Lina Benneth
Ljusdesigner
Aisha, Seek and Hide, Mitt och ditt och mitt

Utbildad på Dramatiska Institutet. Har arbetat med ljus i olika former på flertalet teatrar bl.a. på Folkteatern i Gävleborg, Dramaten, Stockholms Stadsteater, Teater Tribunalen,Länsteatrar, m.m. Lina har tidigare designat ljus i Teater De Vills Ankarbarnet, Identitet Elev och Stoneface/Duckfacce.

Fredrik Söderberg
Kompositör, ljuddesigner
Aisha, Seek and Hide, Mitt och ditt och mitt

Musiker/kompositör/ljuddesigner som skriver såväl orkester och kammarmusik som musik för film och teater. Bland uppdragsgivarna märks SVT, Sveriges Radio, Kungl. Dramaten, Kungl. Filharmoniska orkestern, Dalateatern, Örebro länsteater och Riksteatern. Har bl.a medverkat i föreställningarna “Beredd” på Malmö Opera och “Det sitter någon på vingen” som gavs på Teater Brunnsgatan Fyra, Stockholms Stadsteater samt på turné med Riksteatern. Fredrik har fått verk utgivna på nominerade och Grammisbelönade skivor, Wrong Music och Wrong Music Embryo (Phono Suecia). Fredrik har tidigare också arbetat på Teater De Vill med Stoneface/Duckface och Identitet Lärare.

Caroline Romare 
Scenograf, kostymdesigner
Caroline Romare
Aisha

Caroline arbetar som scenograf och kostymdesigner i hela landet för stads- och länsteatrar samt fria grupper. Hon arbetar dessutom med små och stora museiprojekt, bl.a. Bergrummet – Tidö Collection of Toys & Comics  i Stockholm. Hon har även skrivit boken Siden, sammet, trasa…  Caroline har arbetat med ett flertal av Teater De Vills produktioner, bl.a. Stoneface/Duckface, Ankarbarnet, Den okända resan, Pojke med resväska, Djesa med flera

Rickard Folke
Tekniker
Seek and Hide, Hej Hyper

Tekniskt ansvarig på Scenen Pipersgatan 4. Rickard har arbetat med både ljus, ljud och scenteknik i Seek and Hide och Hej Hyper. Han är också Teater Barbaras turnétekniker och har gjort musik och ljud samt även ljussatt flera av Teater Barbaras uppsättningar. Utbildad på SAE Institute (Audio Engineering Program).

Lisen Rosell
Regissör
Hej Hyper

Lisen Rosell är regissör och skådespelare och arbetar gränsöverskridande med teater, koreografi och performance. Lisen gör scenkonst för både barn och vuxna. Nyligen var hon aktuell med Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. För en yngre publik var hon senast skådespelare i Unga Turs hörlursverk “Between” samt medskapare till högstadieföreställningen “ÖFA: Monster” på ZebraDans. Hon har varit verksam på scener som Stockholm stadsteater Skärholmen, Riksteatern, Uppsala stadsteater, Unga Klara, Teater Tre och Turteatern. Hemsida: www.lisenrosell.com

Judit Benedek
Regissör
Mitt och ditt och mitt

Utbildad vid Statens scenskola/Teaterhögskolan 1971-1974. Läst Teater- & Filmvetenskap vid Stockholms Universitet och gått ett flertal film/TV-kurser på DI. Gjort ett stort antal roller på Riksteatern, Stockholms Stadsteater, på fria grupper och inom film och TV. Jobbat som regissör sedan 1984 och gjort ett 40-tal uppsättningar på scener såsom Unga Riks, Teater Västernorrland, Sörmlands Musik & Teater, Folkoperan, Dramaten, Klara Soppteater, Malmö opera och Musikteater AB m.fl. Har även dramatiserat och sammanställt ett flertal produktioner på några av de nämnda teatrarna. Arbetat som pedagog på Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö samt Operahögskolan. Varit ansvarig för barn- och ungdomsteatern på Regionteatern Blekinge Kronoberg 1993-2003 och suttit/sitter i ett flertal styrelser och nämnder. Hon var projektledare för Teater De Vills internationella samarbete med Kolibriteatern i Ungern, SOS- romer: ett projekt om attitydförändring, som fick Stig Dagerman priset 2011.

Judit har också skrivit Djésa -en flickas berättelse och regisserat Pojken med resväska samt Identitet Lärare och Mitt och ditt och mitt för Teater De Vill.

Martin Nick Alexandersson
Utbildare och turnéledare
Hej Hyper

Martin Nick Alexandersson är utbildad på Ale Gymnasiums Teaterlinje 2004-2007 och Fridhems Folkhögskolas Teaterlinje 2008-2010. 2010-2013 arbetade han med Banditteatern i Malmö och TeaterFoajé. Han blev sedan en del av Scenkonstkollektivet Apparaten i Göteborg och deras uppsättningar ”Alice” och ”Staden jag drömmer” 2013-2014. 2015-2016 medverkade Martin i Cinnober Teaters uppsättning ”Njals Saga” i Göteborg och Oslo. 2017 hade Martins monologföreställning ”Egoland” premiär på Rialto Theatre i Limassol, Cypern med kompaniet /SRSLYyours. Samma år spelade Martin i Sverigeuppsättningen av ”Fear Industry” på Folkteatern i Göteborg och Bastionen i Malmö med samma grupp. Under 2017/2018 bodde Martin även i Berlin där han spelade in film och TV-serie. Förra sommaren spelade han Theodor i Kullehustesterns uppsättning av “Ett resande teatersällskap” och i höstas turnerade han med Ung utan Pung i föreställningen “Varför så X-trem?”