Medarbetare

Johan Bössman
Teaterchef/Konstnärlig ledare

Johan har en masterutbildning i regi vid Stockholms Dramatiska Högskola. Han har skådespelarutbildning från Teaterhögskolan i Stockholm (avancerad nivå), Scenstudion, Kulturama samt är självlärd via yrkesutövning.

Johan grundade Teater De Vill 1996 och har sedan dess arbetat som skådespelare, regissör, dramatiker, pedagog, teaterchef och konstnärlig ledare. Han har spelat på scener som Galeasen, Riksteatern, Stadsteatern, Scenen Pipersgatan 4 och gjort större roller i ett 30-tal uppsättningar. Han har också skrivit manus och regisserat ett stort antal av Teater De Vills pjäser. Inte minst succépjäserna ”När solen går i moln”, ”Vapenhuset” och ”En lek i kärlek”. Har även anlitats av andra teatrar och uppdragsgivare för att regissera pjäser, konserter, mm.

Johan är också utbildad/auktoriserad dramapedagog (Gävle högskola, RAD) och arbetar mycket med att utbilda Teater De Vills skådespelare samt att ta fram kurser, workshops, och liknande. Han har också arbetat som teaterlärare och gett kurser i teater och skådespeleri i olika sammanhang. Johan satt i Teatercentrums nationella styrelse mellan 2009-2017. Arbetet där inriktades på mångfald, avtalsfrågor, kompetensutveckling, organisationsutveckling, kulturpolitik och att stärka de fria teatrarna i arbetsgivarrollen.

Johan är just nu aktuell som dramatiker och regissör i Teater De Vills ungdomspjäser ”Krock” och ”Seek and Hide” samt som föredragshållare.

Magnus Byström
Producent/Verksamhetsledare
magnus[a]teaterdevill.com

Magnus har en projektledarutbildning från Stockholms universitet.  Han har även gått en 3-årig musikalutbildning.  De senaste åren har han jobbat som producent och tf VD på Romateatern samt som producent på Pantomimteatern. Innan dess jobbade han som produktionschef och producent på Scenkonst Sörmland. Magnus har även drivit en egen sommarteater i Hågelbyparken och varvat det med turnéer både som skådespelare och tekniker.

Malin Tell
Kommunikatör
malin[a]teaterdevill.com

Malin har en filosofie kandidatexamen från Linköpings universitet och en examen i marknadsföring från Sälj-och Marknadshögskolan. Hon har även utbildad sig inom videoredigering och rörlig bild vid Jönköpings universitet. Hon har flera års erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och kommunikation.

Skådespelare

Tilda Henriksson
Skådespelare
Medverkar i Flodhästen och andra hästar, Hej Hyper och Hur allting var…

Tilda är utbildad på Mimskådespelarprogrammet vid Stockholms Dramatiska Högskola och på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning.
Hon har medverkat i Ömsa//Ögonblick i regi av Ika Nord och Anne Jonsson, Black hole i regi av Py Huss Wallin samt i flera dansteaterföreställningar, bl.a. på Danskompaniet Spinn. Tilda har även medverkat i föreställningen Varg på Teater Tre och i Aisha på Teater De Vill.

Amanda Krüger
Skådespelare
Medverkar i Hur allting var…

Amanda är utbildad på skådespelarprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö och tog examen 2019. Hon har arbetat på bland annat Örebro länsteater, Parkteatern, Kullehusteatern samt Östgötateatern, där hon gjorde sin praktik. Amanda jobbar även som röstskådespelare med dubbning och ljudböcker.

Marga Pettersson
Skådespelare
Medverkar i Flodhästen och andra hästar

Marga är utbildad vid Statens scenskola i Stockholm 1976-79 och har sedan dess arbetat på olika teatrar runtom i landet. Hon har arbetat både som skådespelare och dansare och har synts på t.ex. Dramaten, Stockholms Stadsteater och med Hasse & Tage. Hon har även arbetat med film, radio och tv samt i olika fria grupper. Marga arbetar dessutom som röstskådespelare och har dubbat olika barnprogram på SVT Barn och läst in ljudböcker på Storytel.

Katja Wester
Skådespelare
Medverkar i Krock och Krasch

Katja Wester är skådespelare, sångerska och musiker. Hon är utbildad på mimskådespelarprogrammet vid Teaterhögskolan i Stockholm  och har sedan examen 2022 arbetat i fria grupper samt på Romateatern på Gotland. Hon spelar flera instrument och hennes specialintressen är dans, akrobatik och dockspel. Hösten 2023 spelar Katja föreställningarna Krasch och Krock på Teater  De Vill.

Per Sandberg
Skådespelare
Medverkar i Krasch och Krock

Per är utbildad vid Skara Skolscen 2013-2014 och har arbetat som skådespelare och teaterpedagog sedan dess. Han har bl. a. arbetat på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och på Sagateatern på Lidingö. Han har även en bakgrund inom film och TV. Per har i många år varit verksam inom improvisationsteater och framträder regelbundet på Stockholms scener på både svenska och engelska. Sedan 2021 arbetar han som kursledare och skådepelare på Improvisationsstudion i Stockholm där han lär ut improvisationsteater för både vuxna och barn.

Margaretha Björkman
Skådespelare
Medverkar i Att göra en eld

Margaretha är utbildad vid Statens Scenskola i Malmö och har arbetat med film och teater sedan 1985.  Under 80-talet var hon med och startade den fria gruppen Teater Resenär. Där spelade hon bl.a. Findus i föreställningen ”Findus flyttar ut”, som Sven Nordqvist specialskrev till dem. Margaretha har även arbetat på bl.a Parkteatern och Panikteatern. Hon har medverkat i uppsättningar som Satans Demokrati och Satans Delirium, Mio min Mio, Tre systrar och Antigones dagbok m.m.

Maria Alm Norell
Skådespelare
Medverkar i Att göra en eld
Maria tog examen från Teaterhögskolan i Luleå 2007. Sedan dess har hon arbetat på Borås Stadsteater, Maximteatern, Profilteatern, Scenkonst Sörmland, Stockholms Stadsteater och Västerbottensteatern. Maria har även arbetat inom film och tv och har medverkat i bl.a. ”Becker-kungen av Tingsryd”, ”Eagles”(alla säsonger), ”Leave”, ”Jordskott”, ”Sthlm Rekviem” och ”Ut och stjäla hästar”. Hon har tidigare arbetat på Teater De Vill i produktionerna ”En lek i kärlek”, ”Ankarbarnet” och ”Mitt och ditt och mitt”. Maria jobbar även som dramapedagog.

Övrig konstnärlig personal

Ana Stanisic
Regissör
Krasch

Ana är utbildad inom mimskådespeleri vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon tog examen 2015 och har sedan dess arbetat som skådespelare, koreograf och regissör på teatrar som Unga Klara, Malmö Stadsteater, Riksteatern, Örebro Teater och Bombina Bombast m.fl. Just nu arbetar hon som skådespelare och koreograf inom animerad film på Stiller Studios. Ana kallar sig för koreograferande regissör eller regisserande koreograf. Alltid med berättelsen i fokus flätar hon samman text och rörelse i en distinkt symbios. Anas stil kan kännas igen på kombinationen av minimalistisk mim, humor, hip hop, nördiga influenser och populärkulturella referenser.

Judit Benedek
Regissör
Flodhästen och andra hästar och Hur allting var…

Judit är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1971-1974. Hon har även gått ett flertal film och TV-kurser på Dramatiska Institutet. Som skådespelare har hon arbetat på Riksteatern och Stockholms Stadsteater, i olika fria grupper samt inom film och TV. Judit har arbetat som regissör sedan 1984 och gjort ett 40-tal uppsättningar på olika teatrar, bl.a Unga Riks, Teater Västernorrland, Sörmlands Musik & Teater, Folkoperan, Dramaten, Klara Soppteater, Malmö Opera och Musikteater AB.  Hon har även dramatiserat och sammanställt ett flertal produktioner på några av de nämnda teatrarna. Utöver detta har Judit arbetat som pedagog på Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö samt på Operahögskolan. Hon har dessutom varit ansvarig för barn- och ungdomsteatern på Regionteatern Blekinge Kronoberg 1993-2003 och suttit/sitter i ett flertal styrelser och nämnder. På Teater De Vill har hon tidigare regisserat bl.a Mitt och ditt och mitt och varit projektledare för Teater De Vills internationella samarbete med Kolibriteatern i Ungern, ”SOS- romer ett projekt om attitydförändring”, som fick Stig Dagermanpriset 2011.

Lisen Rosell
Regissör
Hej Hyper

Lisen Rosell är regissör och skådespelare och arbetar gränsöverskridande med teater, koreografi och performance. Lisen gör scenkonst för både barn och vuxna. Nyligen var hon aktuell med Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. För en yngre publik var hon senast skådespelare i Unga Turs hörlursverk “Between” samt medskapare till högstadieföreställningen “ÖFA: Monster” på ZebraDans. Hon har varit verksam på scener som Stockholm Stadsteater Skärholmen, Riksteatern, Uppsala stadsteater, Unga Klara, Teater Tre och Turteatern. Hemsida: www.lisenrosell.com

Anders Duus
Dramatiker
Att göra en eld

Anders är utbildad vid Dramatiska Institutet och har varit professionellt verksam som dramatiker sedan 2003. Han har hittills skrivit drygt 40 pjäser. Han har skrivit för många olika teatrar, bla. Dramaten. Anders är flitigt spelad både i Sverige och utomlands. Han har framför allt skrivit originalverk, men har också dramatiserat prosa och epik för scenen. Bland scener där Anders Duus dramatik ofta spelats märks Riksteatern, Örebro Teater, Gävle folkteater och Scenkonst Sörmland. Han har också arbetat som dramaturg på Riksteatern och Örebro Teater samt undervisat på både STDH och Biskops Arnös dramatikerlinje. Anders har under hela sin karriär varvat skrivande för barn och unga med pjäser riktade mot den vuxna publiken. Att göra en eld är ett återvändande till den unga publiken och är Anders första lågstadiepjäs på över ett decennium.

Emma Broström
Dramatiker
Hej Hyper

Emma Broström är dramatiker och manusförfattare (utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, IHTV och Stdh) med ett trettiotal pjäser både för unga och vuxna bakom sig. Hon har skrivit för bl.a Stockholm Stadsteater, Radioteatern, Malmö Stadsteater, Backa teater, Folkteatern Göteborg och Teater Västmanland. Emma arbetar även som dramaturg. Flera av henne föreställningar har blivit uttagna till teaterbiennalen. Filmen ”Flocken” som hon skrivit manus till vann Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Emma har tidigare skrivit ”Stonface/Duckface” för Teater De Vill.

Ebba Forstenberg 
Scenograf, kostymdesigner
Flodhästen och andra hästar och Hur allting var…

Ebba Forstenberg är utbildad inom scenografi och kostymdesign på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon har arbetat med föreställningar på Stockholms Stadsteater Skärholmen, Teater Tribunalen, Teater Mutation, Ensemble Flatterie och Barnens Underjordiska Scen. Ebba har även en examen i filmscenografi från LTU och har arbetat med många film- och tv-produktioner. Hon ingår i Hybris scenkonstkollektiv som gör interaktiv scenkonst för barn och unga.

Caroline Romare 
Scenograf, kostymdesigner
Krock och Att göra en eld

Caroline arbetar som scenograf och kostymdesigner i hela landet för stads- och länsteatrar samt för fria grupper. Hon arbetar dessutom med små och stora museiprojekt, bl.a. ”Bergrummet – Tidö Collection of Toys & Comics”  i Stockholm. Hon har även skrivit boken ”Siden, sammet, trasa…” Caroline har arbetat med ett flertal av Teater De Vills produktioner, bl.a. ”Stoneface/Duckface”, ”Ankarbarnet”, ”Den okända resan”, ”Pojke med resväska” och ”Djesa”.

Sara Kander
Scenograf, kostymdesigner
Seek&Hide

Sara är scenograf, kostymtecknare, maskmakare och illustratör. Hon sitter i den konstnärliga ledningsgruppen för Pantomimteatern, där hon också jobbat som fast scenograf sedan 1995. Övriga uppdragsgivare är b.la. Teater Barbara, Mittiprickteatern, Teater Fenix, 4e teatern, Jämtlands läns musik och teater-Norr Estrad. Har även jobbat med ett flertal produktioner i Norge med de samiska teatrarna Åarjelsaemien teatere (Mo i Rana) samt på Beaivváš Sámi Našunálateáhter (Kautokeino).

Dijle Yigitbas
Kompositör, ljuddesigner
Krasch

Dijle är kompositör, producent och musiker (perscussion). Hon komponerar och producerar musik för teatrar, dansföreställningar, dokumentärfilmer, reklamfilmer och långfilmer. Hon har tidigare jobbat för bl.a. Unga Klara, Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater och Länsteatern i Örebro. Hennes specialitet är att jobba med korsningen mellan musik och bilder och hur de två formerna kan hjälpa till att skapa självsäkerhet och självkänsla hos tittaren/lyssnaren. Dijle har även skrivit, regisserat och producerat filmen ”Galax-MA” som hade premiär på Bio Rio 2019.

Fredrik Söderberg
Kompositör, ljuddesigner
Krock, Seek&Hide, Flodhästen och andra hästar och Att göra en eld

Fredrik är musiker, kompositör och ljuddesigner. Han skriver såväl orkester- och kammarmusik som musik för film och teater. Bland uppdragsgivarna märks SVT, Sveriges Radio, Kungl. Dramaten, Kungl. Filharmoniska orkestern, Dalateatern, Örebro länsteater och Riksteatern. Har bl.a. medverkat i föreställningarna “Beredd” på Malmö Opera och “Det sitter någon på vingen” som gavs på Teater Brunnsgatan Fyra, Stockholms Stadsteater samt på turné med Riksteatern. Fredrik har fått verk utgivna på nominerade och Grammisbelönade skivor, Wrong Music och Wrong Music Embryo (Phono Suecia). Fredrik har tidigare  arbetat på Teater De Vill med föreställningarna” Stoneface/Duckface” och “Identitet Lärare”.

Lina Benneth
Ljusdesigner
Krock, Seek&Hide, Att göra en eld och Hur allting var….

Utbildad på Dramatiska Institutet. Har arbetat med ljus i olika former på flertalet teatrar bl.a. på Folkteatern i Gävleborg, Dramaten, Stockholms Stadsteater, Teater Tribunalen och flera länsteatrar m.m. Lina har tidigare designat ljus till Teater De Vills föreställningar ”Ankarbarnet”, ”Identitet Elev” och ”Stoneface/Duckfacce”.

Susanne Trolleberg 
Kompositör
Hur allting var…

Susanne är utbildad dramapedagog på Västerbergs Folkhögskola/Gävle Högskola. Hon har arbetat som dramapedagog med barn och ungdomar i skola och på kulturskola i Dalarna och Gästrikland. Under 2020-2021 arbetade hon som dramapedagog på Dalateatern. Susanne är också musiker och låtskrivare. Hon har studerat en tvåårig musikhögskoleutbildning via Luleå Tekniska Universitet och en låtskrivarutbildning på Biskops Arnös folkhögskola.

Rickard Folke
Tekniker
Seek&Hide, Hej Hyper och Flodhästen och andra hästar

Rickard är tekniskt ansvarig på Scenen Pipersgatan 4. Han har arbetat med både ljus, ljud och scenteknik i ”Seek and Hide” och ”Hej Hyper”. Han är också Teater Barbaras turnétekniker och har gjort musik och ljud samt även ljussatt flera av Teater Barbaras uppsättningar. Utbildad på SAE Institute (Audio Engineering Program).