Medarbetare

Johan Bössman
Teaterchef/Konstnärlig ledare

Johan har en masterutbildning i regi vid Stockholms Dramatiska Högskola. Han har skådespelarutbildning från Teaterhögskolan i Stockholm (avancerad nivå), Scenstudion, Kulturama samt är självlärd via yrkesutövning.

Johan grundade Teater De Vill 1996 och har sedan dess arbetat som skådespelare, regissör, dramatiker, pedagog, teaterchef och konstnärlig ledare. Han har spelat på scener som Galeasen, Riksteatern, Stadsteatern, Scenen Pipersgatan 4 och gjort större roller i ett 30-tal uppsättningar. Han har också skrivit manus och regisserat ett stort antal av Teater De Vills pjäser. Inte minst succépjäserna “När solen går i moln”, “Vapenhuset” och “En lek i kärlek”. Har även anlitats av andra teatrar och uppdragsgivare för att regissera pjäser, konserter, mm.

Johan är också utbildad/auktoriserad dramapedagog (Gävle högskola, RAD) och arbetar mycket med att utbilda Teater De Vills skådespelare samt att ta fram kurser, workshops, och liknande. Han har också arbetat som teaterlärare och gett kurser i teater och skådespeleri i olika sammanhang. Johan satt i Teatercentrums nationella styrelse mellan 2009-2017. Arbetet där inriktades på mångfald, avtalsfrågor, kompetensutveckling, organisationsutveckling, kulturpolitik och att stärka de fria teatrarna i arbetsgivarrollen.

Johan är just nu aktuell som dramatiker och regissör i Teater De Vills ungdomspjäser “Krock” och “Seek and Hide” samt som föredragshållare.

Veronica Wollmén
Producent
veronica[a]teaterdevill.com

Veronica har en examen i företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring och organisation från Uppsala universitet och har därefter läst kurser i ledarskap samt marknadskommunikation på Stockholms dramatiska högskola. Hon har arbetat med teater i Kiruna (producent) och suttit som styrelseledamot i Kiruna amatörteaterförening. Veronica är försteproducent på Teater De Vill sedan januari 2015.

Magnus Byström
Producent
magnus[a]teaterdevill.com

Magnus har en projektledarutbildning från Stockholms universitet.  Han har även gått en 3-årig musikalutbildning.  De senaste åren har han jobbat som producent och tf VD på Romateatern samt som producent på Pantomimteatern. Innan dess jobbade han som produktionschef och producent på Scenkonst Sörmland. Magnus har även drivit en egen sommarteater i Hågelbyparken och varvat det med turnéer både som skådespelare och tekniker.

Malin Tell
Kommunikatör
malin[a]teaterdevill.com

Malin är utbildad på Uddevalla musikgymnsium och Kulturamas teaterutbildning. Hon har en kandidatexamen i affärsjuridik vid Linköpings universitet och en examen i marknadsföring från Sälj-och Marknadshögskolan i Stockholm. Hon har flera års erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och kommunikation. Hon har även arbetat som Event Manager.

Skådespelare

Jakob Olausson
Skådespelare
Medverkar i Aisha och Krock

Jakob är utbildad på mimskådespelarprogrammet, Stockholms dramatiska högskola (2014-2017). Under sista terminen på STDH spelade han Iwona på Teater Tribunalen samt slutproduktionen Frozen souls på Dansens hus. Under hösten 2018 och våren 2019 medverkade Jakob i Dracula på Kungliga Operan.

Tilda Henriksson 
Skådespelare
Medverkar i Aisha

Tilda är utbildad på Mimskådespelarprogrammet på Stockholms Dramatiska Högskola 2016-2019. Hon är även utbildad dansare på Balettakademiens danslinje i Göteborg. Tilda har medverkat i dansteaterföreställningen Imagine med Danskompaniet Spinn. Hon har medskapat, producerat och  turnerat med den interaktiva dansföreställningen Tillbaka till fram i Norrbotten. Tilda har spelat i Ömsa//Ögonblick i regi av Ika Nord och Anne Jonsson, medverkat i den platsspecifika teaterföreställningen Black hole i regi av Py Huss Wallin samt medverkat i kortfilmen “Och jag vet inte varför men det har stannat kvar”  som gjordes för Folkteatern i Göteborg. Hon har även medverkat i mim-och dansfilmen “The Cosmic Drama” som visats på Stockholm Dansfilmfestival.

Katarina Rodopoulos
Skådespelare
Medverkar i Hej Hyper

Katarina är utbildad på Mimskådespelarprogrammet på Teaterhögskolan 2007-2010. Hon har främst arbetat med teater för barn och ungdomar på t.ex. Barnens Underjordiska Scen, Pantomimteatern och Byteatern. Hon har medverkat i Lars Rudolfssons uppsättning “6 mimare, 6 levande hästar”, spelat tvåspråkiga föreställningar på UusiTeatteri och varit danssolist på Vadstena-Akademin. Katarina har även jobbat som mimkoreograf och regissör och är aktiv i organisationen Clowner utan gränser.

Vilgot Paulsen
Skådespelare
Medverkar i Krock
Vilgot är utbildad på Teaterhögskolan i Luleå 2016-2019. Under 2020 har han medverkat i Romeo och Julia och Tre systrar på Västerbottensteatern. Han har även medverkat i Hemsöborna på Göteborgs Stadsteater och i En Midsommarnatssdröm på Norrbottensteatern. Under 2019/2020 turnerade Vilgot med Dottebolagets föreställning Hasta la pasta.
Lydia Lindholm
Skådespelare
Medverkar i Seek&Hide och Krock

Lydia är utbildad på Balettakademiens musikallinje i Göteborg 2010-2013 och på Wendelsbergs folkhögkolas teaterlinje 2009-2010.  Åren 2013-2018 spelade hon med Ung utan Pung i föreställningarna Puss och Snusk, Nu blev det Knas, <3 mig och Varför så X-trem?

Övrig konstnärlig personal

Sara Kander
Scenograf, kostymdesigner
Seek and Hide

Sara är scenograf, kostymtecknare, maskmakare och illustratör. Hon sitter i den konstnärliga ledningsgruppen för Pantomimteatern, där hon också jobbat som fast scenograf sedan 1995. Övriga uppdragsgivare är b.la. Teater Barbara, Mittiprickteatern, Teater Fenix, 4e teatern, Jämtlands läns musik och teater-Norr Estrad. Har även jobbat med ett flertal produktioner i Norge med de samiska teatrarna Åarjelsaemien teatere (Mo i Rana) samt på Beaivváš Sámi Našunálateáhter (Kautokeino).

Ebba Forstenberg
Scenograf, kostymdesigner
Mitt och ditt och mitt

Ebba Forstenberg är scenograf och kostymdesigner, utbildad på Stockholms dramatiska högskola. Hon har arbetat med föreställningar på Stockholms Stadsteater Skärholmen, Teater Tribunalen, Teater Mutation, Ensemble Flatterie och Barnens underjordiska scen. Ebba har också en examen i filmscenografi från LTU, och har arbetat med många film- och tv-produktioner. Hon ingår i Hybris scenkonstkollektiv som gör interaktiv scenkonst för barn och unga.

Anders Duus
Dramatiker
Mitt och ditt och mitt

Anders är utbildad vid Dramatiska institutets dramatikerlinje 2000-04. Han har även läst Nordiska folkhögskolans teckenspråkslinje. Som en av två husdramatiker på Riksteaterns Unga Riks skrev han pjäserna “Nu är du Gud igen”, “Apberget” och “Carl Philips längtan”. För Riksteatern har han också skrivit “Vaknätter” och “Allt ska bort” i samproduktion med Teater Västernorrland. “Allt ska bort bjöds”, i hård internationell konkurrens, in till den prestigefyllda Stückemarkt på Theatertreffen i Berlin 2006. För Riksteaterns Tyst Teater skrev han “Världens största fest”, jubileumsföreställningen “Odyssén” och “Nattgäster” baserad på insamlade berättelser från döva i Sverige och Norge. För andra teatrar, t.ex. Dramaten och Ung Scen Öst, har han skrivit bland annat “Flyktbilen”, “Måndag är fiskbulledag”, “Där tågen aldrig stannar” och “Zombievänner”. Hans dramatik har också spelats i bland annat Norge, Tyskland, Ryssland och Ungern. Anders tilldelades 2004 Colombinepriset och han deltog samma år i Royal Courts International Residency i London. 2006 fick han Henning Mankell-stipendiet och Riksteaterstipendium. Sedan 2007 arbetar Anders Duus som dramaturg på Riksteatern.

Camilla Lindén
Animatör
Aisha

Camilla är utbildad vid kandidatutbildningen Berättande Animerad Film på Stockholms Dramatiska högskola 2014-2017. Efter gymnasieprogram med inriktning foto och video följde studier på Norra Konstskolan och Nyckelviksskolan under 2002-2004. Camilla utbildade sig sedan till socionom på Stockholms universitet och har sedan 2008 arbetat med ungdomar med psykosocial problematik på HVB-hem. I behandlingsarbetet har Camilla använt bild som terapeutisk och pedagogisk aktivitet. I bilder kan ens inre bli tydligare och därför lättare att tala om, vilket kan göra tankar och känslor mer begripliga och mindre skrämmande. Camilla ser bilden som ett lekområde där allt blir möjligt och den som håller pennan styr. Denna makt blir än tydligare i animation, där parallella fantasivärldar kan göras helt trovärdiga för betraktaren. Camilla har tidigare gjort animationerna till “Stoneface/Duckface” på Teater De Vill samt animerat trailers för både “Stoneface/Duckface” och “Aisha”.

Emma Broström
Dramatiker
Aisha och Hej Hyper

Emma Broström är dramatiker och manusförfattare (utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, IHTV och Stdh) med ett trettiotal pjäser både för unga och vuxna bakom sig. Hon har skrivit för bl.a Stockholm Stadsteater, Radioteatern, Malmö Stadsteater, Backa teater, Folkteatern Göteborg och Teater Västmanland. Emma arbetar även som dramaturg. Flera av henne föreställningar har blivit uttagna till teaterbiennalen. Filmen “Flocken” som hon skrivit manus till vann Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Emma har tidigare skrivit “Stonface/Duckface” för Teater De Vill.

Robert Jelinek
Regissör
Aisha

Robert är utbildad vid Stockholm dramatiska högskola, Broby grafiska manusutbildning, Biskops Arnös manusutbildning, Stockholms Universitet, Skara skolscen, Scenstudion, Teaterhögskolan (fortbildning), mm. Har arbetat som regissör, dramatiker och skådespelare sedan 20 år tillbaka. Robert har bland annat arbetat åt Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Västerbottensteatern, Smålands Musik och Teater, Sörmlands Musik, Teater I och Aliasteatern med flera. Som skådespelare har Robert hunnit med att medverka i en mängd teater, filmer och tv-serier.

Lina Benneth
Ljusdesigner
Krock, Aisha, Seek and Hide och Mitt och ditt och mitt

Utbildad på Dramatiska Institutet. Har arbetat med ljus i olika former på flertalet teatrar bl.a. på Folkteatern i Gävleborg, Dramaten, Stockholms Stadsteater, Teater Tribunalen och flera länsteatrar m.m. Lina har tidigare designat ljus till Teater De Vills föreställningar “Ankarbarnet”, “Identitet Elev” och “Stoneface/Duckfacce”.

Fredrik Söderberg
Kompositör, ljuddesigner
Krock, Aisha, Seek and Hide och Mitt och ditt och mitt

Fredrik är musiker, kompositör och ljuddesigner. Han skriver såväl orkester- och kammarmusik som musik för film och teater. Bland uppdragsgivarna märks SVT, Sveriges Radio, Kungl. Dramaten, Kungl. Filharmoniska orkestern, Dalateatern, Örebro länsteater och Riksteatern. Har bl.a. medverkat i föreställningarna “Beredd” på Malmö Opera och “Det sitter någon på vingen” som gavs på Teater Brunnsgatan Fyra, Stockholms Stadsteater samt på turné med Riksteatern. Fredrik har fått verk utgivna på nominerade och Grammisbelönade skivor, Wrong Music och Wrong Music Embryo (Phono Suecia). Fredrik har tidigare  arbetat på Teater De Vill med föreställningarna” Stoneface/Duckface” och “Identitet Lärare”.

Caroline Romare 
Scenograf, kostymdesigner
Caroline Romare
Krock och Aisha

Caroline arbetar som scenograf och kostymdesigner i hela landet för stads- och länsteatrar samt för fria grupper. Hon arbetar dessutom med små och stora museiprojekt, bl.a. “Bergrummet – Tidö Collection of Toys & Comics”  i Stockholm. Hon har även skrivit boken “Siden, sammet, trasa…” Caroline har arbetat med ett flertal av Teater De Vills produktioner, bl.a. “Stoneface/Duckface”, “Ankarbarnet”, “Den okända resan”, “Pojke med resväska” och “Djesa”.

Rickard Folke
Tekniker
Seek and Hide och Hej Hyper

Rickard är tekniskt ansvarig på Scenen Pipersgatan 4. Han har arbetat med både ljus, ljud och scenteknik i “Seek and Hide” och “Hej Hyper”. Han är också Teater Barbaras turnétekniker och har gjort musik och ljud samt även ljussatt flera av Teater Barbaras uppsättningar. Utbildad på SAE Institute (Audio Engineering Program).

Lisen Rosell
Regissör
Hej Hyper

Lisen Rosell är regissör och skådespelare och arbetar gränsöverskridande med teater, koreografi och performance. Lisen gör scenkonst för både barn och vuxna. Nyligen var hon aktuell med Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. För en yngre publik var hon senast skådespelare i Unga Turs hörlursverk “Between” samt medskapare till högstadieföreställningen “ÖFA: Monster” på ZebraDans. Hon har varit verksam på scener som Stockholm Stadsteater Skärholmen, Riksteatern, Uppsala stadsteater, Unga Klara, Teater Tre och Turteatern. Hemsida: www.lisenrosell.com

Judit Benedek
Regissör
Mitt och ditt och mitt

Judit är utbildad vid Statens scenskola/Teaterhögskolan 1971-1974. Hon har läst Teater- & Filmvetenskap vid Stockholms Universitet och gått ett flertal film/TV-kurser på DI. Hon har gjort ett stort antal roller på Riksteatern, Stockholms Stadsteater, på fria grupper och inom film och TV. Hon har jobbat som regissör sedan 1984 och gjort ett 40-tal uppsättningar på scener såsom Unga Riks, Teater Västernorrland, Sörmlands Musik & Teater, Folkoperan, Dramaten, Klara Soppteater, Malmö opera och Musikteater AB m.fl. Judit har även även dramatiserat och sammanställt ett flertal produktioner på några av de nämnda teatrarna. Hon har även arbetat som pedagog på Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö samt Operahögskolan. Hon har varit ansvarig för barn- och ungdomsteatern på Regionteatern Blekinge Kronoberg 1993-2003 och suttit/sitter i ett flertal styrelser och nämnder. Judit var projektledare för Teater De Vills internationella samarbete med Kolibriteatern i Ungern, “SOS- romer: ett projekt om attitydförändring”, som fick Stig Dagerman priset 2011.

Judit har också skrivit “Djésa -en flickas berättelse” och regisserat “Pojken med resväska” samt “Identitet Lärare” och “Mitt och ditt och mitt” för Teater De Vill.

Göran Lundh
Utbildare och turnéledare
Hej Hyper

Göran är utbildad dramapedogog på Stockholms Universitet och har skådespelarutbildning från Kulturama och Scenstudion. Han har varit en del av teatergrupperna Solvere och Torgteatern. Under åren 2009-2017 arbetade han med Circonova. Gruppen hade i uppdrag från Kulturförvaltningen att genom föreställningar och workshops fungera som hälsopedagogisk resurs för alla grundskolor i Stockholms län, med syftet att öka kunskapen om psykosocial ohälsa. Göran har arbetat med barn i många olika sammanhang och arbetar även som yoga- och qigonglärare.