Medarbetare

Johan Bössman
Teaterchef/Konstnärlig ledare

Johan har en masterutbildning i regi vid Stockholms Dramatiska Högskola. Han har skådespelarutbildning från Teaterhögskolan i Stockholm (avancerad nivå), Scenstudion, Kulturama samt är självlärd via yrkesutövning.

Johan grundade Teater De Vill 1996 och har sedan dess arbetat som skådespelare, regissör, dramatiker, pedagog, teaterchef och konstnärlig ledare. Han har spelat på scener som Galeasen, Riksteatern, Stadsteatern, Scenen Pipersgatan 4 och gjort större roller i ett 30-tal uppsättningar. Han har också skrivit manus och regisserat ett stort antal av Teater De Vills pjäser. Inte minst succépjäserna ”När solen går i moln”, ”Vapenhuset” och ”En lek i kärlek”. Har även anlitats av andra teatrar och uppdragsgivare för att regissera pjäser, konserter, mm.

Johan är också utbildad/auktoriserad dramapedagog (Gävle högskola, RAD) och arbetar mycket med att utbilda Teater De Vills skådespelare samt att ta fram kurser, workshops, och liknande. Han har också arbetat som teaterlärare och gett kurser i teater och skådespeleri i olika sammanhang. Johan satt i Teatercentrums nationella styrelse mellan 2009-2017. Arbetet där inriktades på mångfald, avtalsfrågor, kompetensutveckling, organisationsutveckling, kulturpolitik och att stärka de fria teatrarna i arbetsgivarrollen.

Johan är just nu aktuell som dramatiker och regissör i Teater De Vills ungdomspjäser ”Krock” och ”Seek and Hide” samt som föredragshållare.

Magnus Byström
Producent/Verksamhetsledare
magnus[a]teaterdevill.com

Magnus har en projektledarutbildning från Stockholms universitet.  Han har även gått en 3-årig musikalutbildning.  De senaste åren har han jobbat som producent och tf VD på Romateatern samt som producent på Pantomimteatern. Innan dess jobbade han som produktionschef och producent på Scenkonst Sörmland. Magnus har även drivit en egen sommarteater i Hågelbyparken och varvat det med turnéer både som skådespelare och tekniker.

Malin Tell
Kommunikatör
malin[a]teaterdevill.com

Malin är utbildad på Uddevalla musikgymnsium och Kulturamas teaterutbildning. Hon har en kandidatexamen i affärsjuridik vid Linköpings universitet och en examen i marknadsföring från Sälj-och Marknadshögskolan i Stockholm. Hon har flera års erfarenhet av att arbeta med marknadsföring och kommunikation. Hon har även arbetat som Event Manager.

Skådespelare

Jakob Olausson
Skådespelare
Medverkar i Aisha och Krock

Jakob är utbildad på mimskådespelarprogrammet, Stockholms dramatiska högskola (2014-2017). Under sista terminen på STDH spelade han Iwona på Teater Tribunalen samt slutproduktionen Frozen souls på Dansens hus. Under hösten 2018 och våren 2019 medverkade Jakob i Dracula på Kungliga Operan.

Katarina Rodopoulos
Skådespelare
Medverkar i Hej Hyper och Aisha

Katarina är utbildad på Mimskådespelarprogrammet på Teaterhögskolan 2007-2010. Hon har främst arbetat med teater för barn och ungdomar på t.ex. Barnens Underjordiska Scen, Pantomimteatern och Byteatern. Hon har medverkat i Lars Rudolfssons uppsättning ”6 mimare, 6 levande hästar”, spelat tvåspråkiga föreställningar på UusiTeatteri och varit danssolist på Vadstena-Akademin. Katarina har även jobbat som mimkoreograf och regissör och är aktiv i organisationen Clowner utan gränser.

Anna Maria Granlund
Skådespelare
Medverkar i Krock

Anna Maria är en dansant skådespelare från Finland. Hon är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare medverkat i produktioner på bland annat Regionteater Väst, Uppsala Stadsteater och Pygméteatern.

Johannes Stenmarck
Skådespelare
Medverkar i Krock

Johannes är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2007-2010 och har sedan dess frilansat inom tv, film och teater. 2016 medverkade han i Stoneface/Duckface på Teater De Vill. Tidigare har han spelat Abbe och Borka på Astrid Lindgrens Värld och Zorro på High Chapparall. Han har även gjort Fares Fares stuntscener i tv-serien Partisan och medverkat som skådespelare i tv-spel. Johannes arbetar dessutom som manusförfattare, regiassistent och fightkoreograf vid filminspelningar och är instruktör i Dramatic Combat inom Stagefight Sthlm.

Tilda Henriksson
Skådespelare
Medverkar i Flodhästen och andra hästar

Tilda är utbildad på Mimskådespelarprogrammet vid Stockholms Dramatiska Högskola och på Balettakademiens 3-åriga yrkesdansarutbildning.
Hon har medverkat i Ömsa//Ögonblick i regi av Ika Nord och Anne Jonsson, Black hole i regi av Py Huss Wallin samt i flera dansteaterföreställningar, bl.a. på Danskompaniet Spinn. Tilda har även medverkat i föreställningen Varg på Teater Tre och i Aisha på Teater De Vill.

Gunilla Larsson
Skådespelare
Medverkar i Flodhästen och andra hästar

Gunilla är utbildad vid Statens Scenskola i Malmö 1972–75 och har sedan dess arbetat på många olika teatrar runt om i Sverige. Hon har bl.a spelat på Dramaten, Stockholms Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Kronobergsteatern, Teater Västernorrland, Riksteatern, Unga Riks samt Unga Klara. Gunilla har även arbetat med olika fria grupper samt med film, radio och TV

Tobias Andersson
Skådespelare
Medverkar i Seek&Hide

Tobias är utbildad på mimprogrammet vid Teaterhögskolan i Stockholm 2007-2010. Han är även utbildad teaterpedagog vid Wendelsbergs folkhögskola  Som slutproduktion gjorde Tobias klass ”6 mimare 6 levande hästar” med Lars Rudolfsson som spelades på Orionteatern i Stockholm. Efter examen har han jobbat på Teater Västernorrland och på Boulevardteatern i Stockholm. Han har även medverkat i en rad av Teater De Vills tidigare föreställningar.

Cecilia Säverman
Skådespelare
Medverkar i Seek&Hide

Cecilia är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Efter sin examen har hon bl.a spelat på Södra Teatern, Ö2, Göta Lejon och turnerat runt om i Sverige. De senaste åren har Cecilia även synts på tv. Hon har t.ex spelat en av drottningarna i tv-serien ”Drottningarna” på TV4. Hon har även medverkat i ”Mål i sikte” och ”Sif & Fror” på UR play. Cecilia är dessutom manusförfattare och har skrivit flera pjäser och shower för och med Teater Kaleido och Gycklargruppen Hyckel. Cecilia har tidigare medverkat i flera av Teater De Vills föreställningar.

Övrig konstnärlig personal

Judit Benedek
Regissör
Flodhästen och andra hästar

Judit är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1971-1974. Hon har även gått ett flertal film och TV-kurser på Dramatiska Institutet. Som skådespelare har hon arbetat på Riksteatern och Stockholms Stadsteater, i olika fria grupper samt inom film och TV. Judit har arbetat som regissör sedan 1984 och gjort ett 40-tal uppsättningar på olika teatrar, bl.a Unga Riks, Teater Västernorrland, Sörmlands Musik & Teater, Folkoperan, Dramaten, Klara Soppteater, Malmö Opera och Musikteater AB.  Hon har även dramatiserat och sammanställt ett flertal produktioner på några av de nämnda teatrarna. Utöver detta har Judit arbetat som pedagog på Teaterhögskolorna i Stockholm och Malmö samt på Operahögskolan. Hon har dessutom varit ansvarig för barn- och ungdomsteatern på Regionteatern Blekinge Kronoberg 1993-2003 och suttit/sitter i ett flertal styrelser och nämnder. På Teater De Vill har hon tidigare regisserat bl.a Mitt och ditt och mitt och varit projektledare för Teater De Vills internationella samarbete med Kolibriteatern i Ungern, ”SOS- romer ett projekt om attitydförändring”, som fick Stig Dagermanpriset 2011.

Lisen Rosell
Regissör
Hej Hyper

Lisen Rosell är regissör och skådespelare och arbetar gränsöverskridande med teater, koreografi och performance. Lisen gör scenkonst för både barn och vuxna. Nyligen var hon aktuell med Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. För en yngre publik var hon senast skådespelare i Unga Turs hörlursverk “Between” samt medskapare till högstadieföreställningen “ÖFA: Monster” på ZebraDans. Hon har varit verksam på scener som Stockholm Stadsteater Skärholmen, Riksteatern, Uppsala stadsteater, Unga Klara, Teater Tre och Turteatern. Hemsida: www.lisenrosell.com

Robert Jelinek
Regissör
Aisha

Robert är utbildad vid Stockholm dramatiska högskola, Broby grafiska manusutbildning, Biskops Arnös manusutbildning, Stockholms Universitet, Skara skolscen, Scenstudion, Teaterhögskolan (fortbildning), mm. Har arbetat som regissör, dramatiker och skådespelare sedan 20 år tillbaka. Robert har bland annat arbetat åt Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Västerbottensteatern, Smålands Musik och Teater, Sörmlands Musik, Teater I och Aliasteatern med flera. Som skådespelare har Robert hunnit med att medverka i en mängd teater, filmer och tv-serier.

Emma Broström
Dramatiker
Aisha och Hej Hyper

Emma Broström är dramatiker och manusförfattare (utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, IHTV och Stdh) med ett trettiotal pjäser både för unga och vuxna bakom sig. Hon har skrivit för bl.a Stockholm Stadsteater, Radioteatern, Malmö Stadsteater, Backa teater, Folkteatern Göteborg och Teater Västmanland. Emma arbetar även som dramaturg. Flera av henne föreställningar har blivit uttagna till teaterbiennalen. Filmen ”Flocken” som hon skrivit manus till vann Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Emma har tidigare skrivit ”Stonface/Duckface” för Teater De Vill.

Ebba Forstenberg 
Scenograf, kostymdesigner
Flodhästen och andra hästar

Ebba Forstenberg är utbildad inom scenografi och kostymdesign på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon har arbetat med föreställningar på Stockholms Stadsteater Skärholmen, Teater Tribunalen, Teater Mutation, Ensemble Flatterie och Barnens Underjordiska Scen. Ebba har även en examen i filmscenografi från LTU och har arbetat med många film- och tv-produktioner. Hon ingår i Hybris scenkonstkollektiv som gör interaktiv scenkonst för barn och unga.

Caroline Romare 
Scenograf, kostymdesigner
Caroline Romare
Krock och Aisha

Caroline arbetar som scenograf och kostymdesigner i hela landet för stads- och länsteatrar samt för fria grupper. Hon arbetar dessutom med små och stora museiprojekt, bl.a. ”Bergrummet – Tidö Collection of Toys & Comics”  i Stockholm. Hon har även skrivit boken ”Siden, sammet, trasa…” Caroline har arbetat med ett flertal av Teater De Vills produktioner, bl.a. ”Stoneface/Duckface”, ”Ankarbarnet”, ”Den okända resan”, ”Pojke med resväska” och ”Djesa”.

Sara Kander
Scenograf, kostymdesigner
Seek&Hide

Sara är scenograf, kostymtecknare, maskmakare och illustratör. Hon sitter i den konstnärliga ledningsgruppen för Pantomimteatern, där hon också jobbat som fast scenograf sedan 1995. Övriga uppdragsgivare är b.la. Teater Barbara, Mittiprickteatern, Teater Fenix, 4e teatern, Jämtlands läns musik och teater-Norr Estrad. Har även jobbat med ett flertal produktioner i Norge med de samiska teatrarna Åarjelsaemien teatere (Mo i Rana) samt på Beaivváš Sámi Našunálateáhter (Kautokeino).

Fredrik Söderberg
Kompositör, ljuddesigner
Krock, Aisha, Seek&Hide och Flodhästen och andra hästar

Fredrik är musiker, kompositör och ljuddesigner. Han skriver såväl orkester- och kammarmusik som musik för film och teater. Bland uppdragsgivarna märks SVT, Sveriges Radio, Kungl. Dramaten, Kungl. Filharmoniska orkestern, Dalateatern, Örebro länsteater och Riksteatern. Har bl.a. medverkat i föreställningarna “Beredd” på Malmö Opera och “Det sitter någon på vingen” som gavs på Teater Brunnsgatan Fyra, Stockholms Stadsteater samt på turné med Riksteatern. Fredrik har fått verk utgivna på nominerade och Grammisbelönade skivor, Wrong Music och Wrong Music Embryo (Phono Suecia). Fredrik har tidigare  arbetat på Teater De Vill med föreställningarna” Stoneface/Duckface” och “Identitet Lärare”.

Lina Benneth
Ljusdesigner
Krock, Aisha och Seek&Hide

Utbildad på Dramatiska Institutet. Har arbetat med ljus i olika former på flertalet teatrar bl.a. på Folkteatern i Gävleborg, Dramaten, Stockholms Stadsteater, Teater Tribunalen och flera länsteatrar m.m. Lina har tidigare designat ljus till Teater De Vills föreställningar ”Ankarbarnet”, ”Identitet Elev” och ”Stoneface/Duckfacce”.

Camilla Lindén
Animatör
Aisha och Flodhästen och andra hästar

Camilla är utbildad vid kandidatutbildningen Berättande Animerad Film på Stockholms Dramatiska högskola 2014-2017. Efter gymnasieprogram med inriktning foto och video följde studier på Norra Konstskolan och Nyckelviksskolan under 2002-2004. Camilla utbildade sig sedan till socionom på Stockholms universitet och har sedan 2008 arbetat med ungdomar med psykosocial problematik på HVB-hem. I behandlingsarbetet har Camilla använt bild som terapeutisk och pedagogisk aktivitet. I bilder kan ens inre bli tydligare och därför lättare att tala om, vilket kan göra tankar och känslor mer begripliga och mindre skrämmande. Camilla ser bilden som ett lekområde där allt blir möjligt och den som håller pennan styr. Denna makt blir än tydligare i animation, där parallella fantasivärldar kan göras helt trovärdiga för betraktaren. Camilla har tidigare gjort animationerna till ”Stoneface/Duckface” på Teater De Vill samt animerat trailers för både ”Stoneface/Duckface” och ”Aisha”.

Maria Lindberg
Dramapedagog och turnéledare
Flodhästen och andra hästar och Hej Hyper

Maria är auktoriserad dramapedagog och utbildad på Västerbergs folkhögskola/Högskolan i Gävle. Hon har arbetat med barn och ungdomar på Kulturskolan i Göteborg samt skapat workshops för både barn- och personalgrupper i förskolan. Maria är även legitimerad ämneslärare i teater och har arbetat på Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan.

Rickard Folke
Tekniker
Seek&Hide, Hej Hyper och Flodhästen och andra hästar

Rickard är tekniskt ansvarig på Scenen Pipersgatan 4. Han har arbetat med både ljus, ljud och scenteknik i ”Seek and Hide” och ”Hej Hyper”. Han är också Teater Barbaras turnétekniker och har gjort musik och ljud samt även ljussatt flera av Teater Barbaras uppsättningar. Utbildad på SAE Institute (Audio Engineering Program).