Målgrupp ( F – åk 3)

Hej Hyper

Genom musik och teater vill Hej Hyper på ett lustfyllt sätt bidra till ökad förståelse och bättre villkor för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Till föreställningen finns ett gediget lärarmaterial samt musikvideor till låtarna. I paketet ingår även en föräldradel samt en karaokeapp som barnen kan använda hemma eller i skolan.

M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Hej Hyper innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam och manus av dramatikern Emma Broström, som i år tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatikerpris. Hej Hyper är ett ”NPF-vänligt” projekt, vilket bland annat innebär att det finns hjälpmedel att låna under föreställningen.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Teater De Vill, Stiftelsen Friends och Hjärnfonden. Projektet har stöd av Statens kulturråd, Stockholms Stad, Stockholms läns landsting och Postkodlotteriet.

Skapande skola

Till föreställningen går det att beställa workshops. Vi arbetar lustfyllt med dramaövningar, improvisation och gestaltning. Fokus ligger på det grupp- och individstärkande samtidigt som sökandet efter att ringa in elevens syn på sin identitet är central. Vi vill också ge upplevelsen av att det är deltagaren som är källan för kreativiteten och att det är hens erfarenheter som står i centrum. Läs mer här.

Bokningsförfrågan

Konstnärligt team

Manus: Emma Broström
Text & musik: Emma Nordenstam
Scenografi och kostymdesign: Josefin Hinders
Regi: Lisen Rosell
Ljud och teknik: Rickard Folke
Foto: Märta Thisner
Trailer: Rikard Björk

Bra att veta

Speltid: 30 minuter
Lokal: Gympasal/aula/scen
Scenyta: 6×6 m
Bygg-/rivtid: 2 h/1,5 h
El: 220 V
Mörkläggning: Ja (helst)
Bärhjälp: Ja